Samenwerkingsakkoord met de Universiteit van Maastricht

ReDoSa heeft een samenwerkingsakkoord lopende met de Universiteit van Maastricht (UM): Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Concreet betekent dit dat de operationele businessmodellen die ReDoSa heeft ontwikkeld, verder wetenschappelijk worden uitgediept aan de UM. Anderzijds brengt ReDoSa praktijkgerichte cases aanbrengen voor studenten die aan de UM hun thesis willen maken over strategic value management. 

Door deze samenwerking wordt er een businessmodel gecreëerd dat zowel de theoretische als praktische tests heeft doorstaan,” zegt Jean-Marie Cloesen, Managing Partner van ReDoSa. “Het resultaat is een uniek instrument voor de optimalisaties in elk bedrijf en organisatie.”  Concreet hiervoor werkt ReDoSa samen met Lieven Quintens, een Belgische onderzoeker die logistieke processen bestudeert aan de Universiteit Maastricht.

Door het aanbieden van echte business cases aan studenten wordt de kloof met het echte bedrijfsleven gedicht. De business cases verschaffen de studenten inzicht in de actuele problematieken van de werkvloer. Waardoor  ze met een realistisch beeld aan de start van de arbeidsmarkt verschijnen, en zodoende een groot competitief voordeel hebben.”

Deze samenwerking betekent dus een win-winsituatie voor zowel ReDoSa als de Universiteit Maastricht.